Cart 0
Purpose-Driven Design

Om Oss

Photo by  Vadim Sherbakov  on  Unsplash
 
 

Det är lätt att känna att klimathotet är så överväldigande att det både är svårt att förstå vad det innebär och vad man kan göra åt det. Därför startade vi initiativet som vi kallar för Conscious Label.

Conscious Label är en metamodern ideell hållbarhetsorganisation. Vi hjälper människor och organisationer att ta ansvar för sitt ekologiska fotavtryck och att inspirera andra att göra detsamma.

Medvetenhet är kärnan i vår verksamhet. Våra produkter och tjänster syftar till att påskynda resan mot ett samhälle där hållbarhet och kunskap kring hållbarhet är en självklarhet.

Redan idag kan du göra skillnad. Skaffa Conscious Bracelet och var stolt över ditt bidrag till en bättre värld.

Join the Conscious Generation!

---

 
 

HUR FUNKAR DET?

Conscious Labels produkter är ett enkelt sätt att reducera sin klimatpåverkan, oavsett hur stor den är. Priset för varje produkt inkluderar nämligen ett års klimatkompensation för en genomsnittlig västerlänning.

Conscious Label investerar allt överskott av de insamlade medlen i gröna projekt via vårt partnernätverk.

Utöver denna kompensation är varje produkt i sig en del av projektet – genom att visa omgivningen att man kan påverka och förändra en ohållbar livsstil.

Vi tar det igen:

  • Du tar personligt och konkret ansvar för din klimatpåverkan

  • Du ökar medvetenhet om hållbarhetsfrågan i samhället

 

ekologiska-fotavtryck.jpg

1. Beräkna kostnaden för klimatpåverkan

En genomsnittlig EU-medborgares koldioxidutsläpp är 9,1 ton per år.

2. Köp klimatkompenserande produkt

Varje produkt täcker en genomsnittlig EU-medborgares koldioxidutsläpp.

tricorona klimatkompensation.png

3. Pengarna investeras

Vi samarbetar med Tricorona som erbjuder klimatkompenserande projekt i flera olika länder och enligt ett antal certifieringar. 

De pengar Conscious Label får in investeras i Tricoronas projekt i utvecklingsländer där de gör mest nytta. Verksamheten sker helt utan någon vinst och projekten följer de högsta standarderna (CDM, Goldstandard, plan vivo) för att bidra till FN:s klimatmål.